Hoe het begon in 1912

In dit jaar startten E. Luchtenberg en J. Berghuis een kuiperij/wagenmakerij in Uithuizen. De landbouwers op het Groninger Hoogeland vormden met hun landbouwwagens en andere agrarische hulpmiddelen tot na de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste klantenkring.

Focus op carrosseriebouw

J. Luchtenberg zette de zaak voort en die begon met het spuiten en schadeherstel van personenwagens en later ook vrachtwagens. Doordat de vraag naar landbouwwagens afnam, ging het bedrijf zich meer richten op de carrosseriebouw. In het begin bestond dit voornamelijk uit houten en metalen carrosserieën.

Begin jaren zeventig kwam E.J. Luchtenberg in het bedrijf. Vanaf dat moment werden de ambachtelijk gebouwde houten en metalen carrosserieën vervangen door polyester kunststofbouw. Ook de huidige eigenaar Chris Wiersma zorgt ervoor dat Carrosseriebedrijf Luchtenberg klaar is voor de toekomst door te innoveren en in te spelen op de wensen van u als klant. Sinds 1991 is het bedrijf gevestigd op het industrieterrein Edama in Uithuizen. In het pand is zowel autoschadeherstel als de carrosseriebouw ondergebracht.

Oplossingen op maat

Elke vorm van transport vraagt om zijn eigen oplossing voor de inrichting van de laadruimte.